محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

برای اولین بار در استان اردبیل؛

نشست بین المللی «مقتل خوانی و مرثیه سرایی» برگزار می شود

مقتل خوانی

نخستین نشست تخصصی بین المللی «مقتل­ خوانی و مرثیه ­سرایی در ایران، قفقاز و آناطولی» برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، اولین نشست تخصصی بین المللی با عنوان «مقتل خوانی و مرثیه سرایی در ایران، قفقاز و آناطولی» به همت محفل ادبی شمس عطار اردبیلی و با حضور مهدی میرزا رسول زاده، دبیر این محفل؛ محمد قاضی دهی، دانش آموخته ادبیات و پژوهشگر از ایران؛ گول بالا احمداُف، از روحانیان و شاعران آئینی کشور جمهوری آذربایجان؛ ارکان بدیر، دانش آموخته رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران و استاد دانشگاه ایغدیر کشور ترکیه روز شنبه، ۵ مهرماه ساعت ۱۰ صبح به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

 مهدی میرزا رسول زاده، دبیرمحفل ادبی کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه مقتل­ خوانی یکی از آیین­ های دیرین در مناطق شیعه­ نشین است، گفت: مقتل خوانی در سال­ های اخیر و بنا به توصیه مقام معظم رهبری در راستای احیای سنن قدیمی در اقامه عزای حسینی، مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اشتراکات مهم کشورهای ترک زبان همسایه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی گفت: هدف از برگزاری این نشست ها ایجاد پل ارتباطی برای آشنایی بیش از پیش شاعران و فرهیختگان در کشور های مسلمان و همچنین آئین های مذهبی است.

وی گفت: سه حوزه جغرافیایی ایران، قفقاز و آناطولی، در کنار مشابهت­ های فرهنگی در دیگر زمینه ­ها، در خصوص پاسداشت مقام شهدای کربلا و حضرت سیدالشهدا (ع) نقاط اشتراک فراوانی دارند و بررسی داد و ستدهای فرهنگی این سه منطقه در موضوع مقتل­ خوانی و مرثیه­ سرایی، همچنان که یک اقدام علمی و پژوهشی محسوب می ­شود، بی­ تردید در تقریب و همگرایی بیشتر هر سه ملت نیز مؤثر است.

میرزا رسول زاده خاطرنشان کرد: سخنرانان این مراسم فرهنگی، تاریخچه شکل گیری مقتل خوانی و مرثیه سرایی در کشور های متبوع خود را تشریح و وجوه مشترک سروده های مذهبی و آئین های عاشورایی را بررسی خواهند کرد.

گفتنی است، این نشست با همکاری محفل ادبی شمس عطار اردبیلی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، مرکز پژوهش ­های فرهنگی آذربایجان وابسته به دانشگاه محقق اردبیلی و همچنین با مشارکت حوزه هنری استان برگزار می شود.

شرکت در این نشست برای عموم آزاد بوده و با مراجعه به لینک online.exir-ac.ir/ch/mahfel و کلیک روی گزینه میهمان قابل دسترسی است.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۷/۰۲
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی