محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

همزمان با هفدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛

نخستین جشنواره سرود «آوای کتابخانه» برگزار می‌شود

سرود کتابدار

نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با هدف ترویج کتابخوانی و ترغیب شاعران توانمند به تولید اشعار فاخر در حوزه کتابخوانی، کتابدار و کتابخانه اقدام به برگزاری جشنواره سرود با عنوان «آوای کتابخانه» می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با توجه به اهمیت کتابخوانی در تعالی جامعه و تاثیرگذاری زبان شعر در فرهنگ سازی و گرایش بیشتر مردم به این امر، همزمان با هفدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور نخستین جشنواره سرود با عنوان «آوای کتابخانه» برگزار می شود.

این جشنواره با رویکرد تاکید بر ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی و جایگاه کتابخانه‌های عمومی و کتابداران، استفاده از سرود به عنوان تاثیرگذارترین نوع شعر، در ترویج کتابخوانی و توسعه کتابخانه ها، شناسایی استعدادها و ظرفیت های فرهنگی و هنری در اعتلای جایگاه کتابخوانی، نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی در فعالیت‌های ادبی کتابخانه‌ها و ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها در دستور کار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار گرفته  است.

 

موضوعات محوری

موضوعات محوری در نظر گرفته شده برای این جشنواره عبارتند از:

- نقش کتابخانه، کتابدار و کتابخوانی در تعالی جامعه

- نقش کتابدار در ترویج کتابخوانی

- نقش کتابخانه و خدمات اجتماعی آن در توسعه فرهنگ کتابخوانی

- دیدگاه جامعه نسبت به کتابدار و کتابخانه

- تبدیل کتابخانه ها به پایگاه اجتماعی و پاتوق های فرهنگی

- نقش پذیری کودک و نوجوان از کتابخوانی، کتابدار و کتابخانه

نگاه نو و خلاقانه به موضوع، سادگی و ماندگاری در اذهان عمومی و پرهیز از تاثیرپذیری و مشابهت آثار  از ارکان آثار ارائه شده به دبیرخانه این جشنواره هستند.

 

ارسال اثر

- آثار ارسالی در تمامی گروه های سنی ویژه مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال و همچنین آثار با گویش‌های محلی (ترجیحا همراه ترجمه) پذیرفته می­ شود

- آثار ارسالی می بایست جدید بوده و پیش از این به جشنواره های دیگر ارسال و یا چاپ نشده باشند

- آثار باید حتماً با موضوعات فراخوان تطبیق داشته باشد

- هر شاعر امکان ارسال حداکثر چهار اثر به دبیرخانه جشنواره را دارد

 

مهلت شرکت در جشنواره

علاقه مندان می توانند از روز ۱۷ اسفند  ۱۳۹۹ تا ۱ خرداد ۱۴۰۰ با مراجعه به سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی (www.samakpl.ir) در این جشنواره شرکت کنند.

 

جوایز جشنواره

- لوح تقدیر و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی به ۵ اثر برگزیده

- لوح تقدیر و جایزه نقدی ۱۵ میلیون ریالی به ۹ اثر تقدیری 

- لوح و تقدیر و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی به ۳ اثر استعدادهای شعری زیر ۲۰ سال

همچنین ۱۷ اثر برگزیده این جشنواره به چاپ خواهد رسید.

 

لازم به ذکر است ارسال آثار صرفاً از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی  (www.samakpl.ir)  امکان پذیر بوده و به آثار ارسالی خارج از فرایند قید شده ترتیب اثر داده نخواهد شد. علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با رایانامه mahafeladabi@iranpl.ir مکاتبه کنند یا با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۵۱۴۹۳ تماس بگیرند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۲/۲۲
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی