محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

به مناسبت روز قلم؛

ویژه برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از سید علی میرافضلی در کرمان برگزار شد

تبار قلم کرمان - کراپ‌شده

ویژه برنامه سراسری «از تبار قلم» با تجلیل از سید علی میرافضلی در استان کرمان و با حضور مجازی مخاطبانی از استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کرمان، ویژه برنامه سراسری «از تبار قلم» با تجلیل از سید علی میرافضلی در استان کرمان و با حضور مجازی مخاطبینی از استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و یزد یکشنبه ۲۷ تیر ماه برگزار شد. در این برنامه از نویسندگان مطرح کشوری سیدعلی میرافضلی از استان کرمان؛ قاسم سیاسر از استان سیستان و بلوچستان؛ پروانه ماندگاری از استان هرمزگان و حسین مسرت از استان یزد تجلیل شد.

احمد وفائی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان با اشاره به آیه «ن والقلم و مایسطرون»، عنوان کرد: قلم برای نویسنده و نویسنده برای جامعه است؛ خداوند هدایت بشر را از طریق کتابی آسمانی قرار داد و همه پیامبران هم محور هدایت‌شان کتاب بوده است. نویسندگان نیز نسبت به مسائل جامعه شان بی تفاوت نبودند و برای مخاطبشان و جامعه می نویسند، این نوشتن ها باعث ایجاد گنجینه های ارزشمندی از کتب در کتابخانه های عمومی و شخصی شده است.

سید علی میرافضلی، نویسنده مطرح کرمانی با اشاره به اینکه کتاب جایگزینی ندارد، گفت: وقتی در سال ۶۷ وارد دانشگاه تهران شدم، بسیاری از مطالب همان هایی بود که من در دوران نوجوانی در کتابخانه های عمومی رفسنجان خوانده بودم.

میرافضلی با اشاره به تاثیر کتابخانه ها در رشد نوجوانان از اساتید و معلمان کرمانی از جمله حسن رجبی بهجت، حمید نیک نفس و مهدی محبی که موجب رشد خلاقیت و گرایش وی به شعر شدند، تقدیر کرد.

پخش کلیپ معرفی استان و معرفی آثار نویسنده از بخش‌ های دیگر این برنامه بود. در انتهای برنامه با اهدای لوح سپاس از طرف دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از سید علی میرافضلی تقدیر شد.

گفتنی است، تالیف ۲۳ عنوان کتاب و نگارش و چاپ ۱۰۰ مقاله در نشریات علمی و فرهنگی، همکاری با دانشنامه های معتبر کشور در نگارش مقالات و مدخل ها، نگارش مدخل اشعار خیام برای دانشنامه ایرانی دانشگاه کلمبیا، داوری و ارزیابی مقالات نشریات علمی کشور، عضویت در هیئت داوری ده جشنواره ملی، عضویت در کمیته ها و هیئت های علمی از فعالیت های ادبی این پژوهشگر است. وی همچنین برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۸، شایسته تقدیر در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال  ۱۳۹۵، برگزیده جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش درباره شعر سال ۱۳۹۸، برگزیده جشنواره ملی نقد کتاب سال  ۱۳۹۰ و شاعر برگزیده جشنواره بین‌المللی شعر فجر بوده است.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۲۸
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی