محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

قاسم فتاحی نافچی:

«از تبار قلم» کاری ارزشی و انگیزه بخش برای نویسندگان بومی است

قاسم فتاحی نافچی

قاسم فتاحی نافچی، نویسنده و مورخ چهارمحال و بختیاری حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از نویسندگان بومی را کاری ارزشمند، امیدآفرین و انگیزه بخش برای علاقه مندان به نویسندگی و پژوهش عنوان کرد.

قاسم فتاحی نافچی، از نویسندگان، پژوهشگران و مورخان مطرح  چهارمحال و بختیاری در گفتگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی این استان، برگزاری ویژه برنامه «از تبار قلم» توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور را اقدامی ارزشمند دانست که تلنگری به فضای خسته کننده و یاس آور ناشی از شرایط  کرونایی و قرنطینه محسوب و باعث ایجاد انگیزه و تشویق نویسندگان بومی به آفرینش آثاری بهتر و حس خوب رقابت برای تولید محتواهایی غنی می شود. 

وی به ۳۹ سال حضور خود در کتابخانه های عمومی اشاره کرد و گفت: بهترین لحظاتم را در مأمن کتابخانه ها و با کتاب تجربه کرده ام. کتابخانه های عمومی نقش مهمی در توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی دارند و مراجعانی با انگیزه های مختلف به کتابخانه های عمومی مراجعه می کنند که نوع برخورد و مواجهه کتابداران تاثیر بسیاری در جذب آنان به کتابخانه یا فراری دادن آن ها از کتاب دارد. من خود عملا این را تجربه کرده ام و حضور ۳۹ ساله ام در کتابخانه های عمومی بیانگر وجود کتابدارانی با اخلاق، آگاه و صبور در کتابخانه های استان است؛ کتابدارانی که در تمامی مراحلِ پژوهش، همچون دوستانی دلسوز مرا همراهی و مساعدت می کردند. از این رو با تمام مشغله ها هرگاه هر یک از کتابخانه ها مرا برای مشارکت و همراهی در برنامه ای دعوت می کند، دعوتشان را با افتخار و با تمام وجود اجابت می کنم. 
 


این مورخ و پژوهشگر به خاطره حضور خود در برنامه «از تبار قلم» اشاره کرد و گفت: با شروع تبلیغات گسترده مبنی بر برگزاری این برنامه توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان، شاهد تماس دوستانی بودم که سال ها از آن ها بی خبر بودم. همه آن ها جویای احوالِ من بودند. معمولا تا زمانی که نویسندگان و یا خالقان آثار در حوزه های مختلف زنده هستند کمتر یادی از آن ها شده  و بزرگداشتی برایشان برگزار می شود. این اقدام یعنی تقدیر از خالقان آثار در زمان حیات آنان در قالب ویژه برنامه «از تبار قلم» و دیگر برنامه های مشابه، رویکردی ارزشی است که توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور با نگاهی خردمندانه اجرا می شود و اقدامی قابل ستایش است.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۳۰
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی