محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

با تجلیل از یوسف متولی حقیقی؛

ویژه برنامه «از تبار قلم» در ایستگاه هشتم میهمان باب الرضا(ع) شد

از تبار قلم

به مناسبت گرامیداشت روز قلم و ادبیات کودک و نوجوان، هشتمین ویژه ‌برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از یوسف متولی حقیقی، نویسنده اسفراینی حوزه تاریخ به میزبانی استان خراسان شمالی، ملقب به باب الرضا(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی، هشتمین ویژه ‌برنامه «از تبار قلم» با قدردانی از یوسف متولی حقیقی، نویسنده مطرح و فرزند خراسان شمالی  به صورت همزمان و با ارتباط زنده و مستقیم با استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان در بستر فضای مجازی اسکای روم برگزار شد.

این برنامه با حضور سید باقر  میر عبداللهی، مدیر کل منابع و عضو شورای ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ علی محمد جهانی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان شمالی؛ رسول فخر قاسمی، دبیر انجمن ادبی سخن استان؛  مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان‌های  خراسان رضوی،  خراسان جنوبی و  سمنان و نویسندگان بومی و مطرح  این استان ها و تجلیل از آنها  برگزار شد.

علی محمد جهانی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در  آغاز این برنامه ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین نهاد برای برگزاری این ویژه برنامه و  قدردانی از استان خراسان رضوی و مدیرکل این  استان برای اجرای متمرکز و شایسته مراسم گفت: خوشبختانه  در یکی دوسال اخیراتفاقات بسیار مبارکی درنهاد کتابخانه های عمومی کشور برای فراهم شدن عدالت فرهنگی و بیشتر دیده شدن اصحاب فرهنگ و هنر و شعر به وجود آمده که جای قدردانی دارد.

جهانی بیان کرد: چهل‌قلم، راویان بالندگی، ایجاد محافل ادبی و از تبار قلم از جمله این برنامه های ارزشمند هستند. هر چند شاید همه این  برنامه ها نتوانند همه توانمندی و داشته های مملکت هنرخیز ما را نمایان کنند، اما هر چه هست آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید.

وی افزود: در مکتبی که مُرکّبش از خون شهید افضل تر است، کار کردن و مسئولیت در قبال صاحبان قلم و اندیشه به مراتب کار بسیار سختی است. قلم وسیله انتقال علم است و مَرکب رهواری است که ما را به قله های رفیع علم و دانش می رساند و در واقع درهای دولت را به روی ما می گشاید.  ارزش قلم به آن چیزی است که می نویسند، نون و القلم و ما یسترون. که این  کلام خداوند در قرآن مجید است.

جهانی در پایان اذعان کرد: هرچند این برنامه ها  و این محافل در واقع یک سنگ نشانی است که راه گم نشود، ولی قابل تقدیر و بسیار ارزشمند است و مجددا لازم میدانم از همه  برگزار کنندگان این محفل در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و همکارانمان در استان تقدیر و تشکر کنم و امیدواریم که برگزاری این برنامه ها  موجب شادابی و طراوت محافل شعرو ادب وهنر و در یک کلام صاحبان قلم و اندیشه باشد.

در ادامه برنامه، یوسف متولی حقیقی نویسنده بومی استان خراسان شمالی ضمن  تشکر بابت دعوت در این ویژه برنامه و عذرخواهی بابت عدم حضور در استان  بخاطر شرایط کرونایی  درکشور و اعمال محدودیت ها، گفت: از آنجا که من معلم بودم، همیشه لازمه آموزش تحقیق و پژوهش است. البته آشنایی من با کتاب از زمان دانش آموزی است. و این دوستی با کتاب از همان زمان، ابتدا بعنوان دانش آموز و بعدها  به عنوان یک معلم نقش بست و خوشبختانه این دوستی کماکان ادامه دارد.

متولی عنوان کرد: در ابتدای شروع دبستان و مدرسه که من در روستایمان در شهرستان اسفراین  مشغول به تحصیل بودم، ضرورت نوشتن را احساس نمی کردم ولی  هنگامی که  همکاری  با مراکز دانشگاهی  را شروع کردم، قطعا احساس کردم که در کنار آموزش باید پژوهش هم داشته باشم.

وی افزود: حدود ۲۲ سال در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تدریس  کردم  و خاطرات خوبی را از آن شهر  و دانشجویان دارم.  ابتدا از روزنامه های محلی شروع  شد و  بعد با نوشتن در مجلات  و  ارائه مقالات مختلف و تحقیق  و پژوهش در ارتباط با تاریخ معاصر ایران و مخصوصا تاریخ معاصر خراسان بود که نهایتا  به چاپ کتاب در این حوزه رسید. این قلم زدن با همان شوق و اشتیاق ابتدا،  همچنان نیز ادامه دارد. 

گفتنی است؛ یوسف متولی  حقیقی از چهره های‌ برجسته‌ تاریخ نگاری خراسان و فرزند خراسان شمالی، متولد  روستای ادکان شهرستان اسفراین و  مولف ۹ عنوان کتاب و نویسنده ۱۰۰ عنوان مقاله است که  چهار اثر وی به عنوان کتاب سال و برگزیده استان خراسان رضوی انتخاب شده است.

حقیقی در حال حاضر علاوه بر همکاری های آموزشی و پژوهشی با گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد به تدریس در مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه در گرایش های تاریخ ایران و تاریخ اسلام مشغول است.

در این ویژه برنامه کلیپی مختصر از زندگینامه این نویسنده استان پخش شد.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۳۰
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی