محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی

در پی منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم حمایت از گسترش جریان‌های اصیل زبان و ادبیات فارسی در بین مردم، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی جمعی از شاعران پیشکسوت و استادان عرصه شعر و ادب، نسبت به تشکیل و راه‌اندازی محافل ادبی در سراسر کشور، با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان‌های مختلف و هدایت شاعران و پژوهشگران مطرح هر استان، اقدام کرد.
این اقدام با هدف نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی برای انجام فعالیت‌های ادبی در کتابخانه‌ها و تمهید زمینه اعتلای آن، تقویت و راه‌اندازی محفل‌های ادبی در کتابخانه‌های عمومی برای ایجاد انگیزه نسبت به شعر و ادبیات فارسی و همچنین ساماندهی نیروهای متعهد و متخصص ادبی به منظور ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه‌ها انجام شد.

عضو کودک محفل ادبی کتابخانه عمومی ریحانه النبی(س)؛

«کلاه عروسک» را به کمک مربیِ محفل ادبی نوشتم

محفل ادبی ریحانه
 

صدرا کاشفی، عضو شش ساله محفل ادبی کتابخانه عمومی ریحانه النبی (س)، از تجربه نگارش و چاپ اولین داستانش با عنوان «کلاه عروسک» در مجله «دوست خردسالان» می گوید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، نظر به توجه ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به شعر و ادبیات پارسی و تاکید ایشان بر تقویت جریان های سالم و اصیل ادبی، نهاد کتابخانه های عمومی در سال های اخیر اقدام به برگزاری محافل ادبی در سطح کتابخانه های عمومی کرده است. محفل ادبی کتابخانه عمومی ریحانه النبی (س) نیز از سال ۱۳۹۹ با حضور سعادت سادات جوهری، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان آغاز به کار کرده است و در نتیجه کارگاه های داستان نویسی و نشست های فرهنگی این محفل، آثار تعدادی از کودکان و نوجوانان در نشریات مختلف منتشر شده است.

«کلاه عروسک» را به کمک مربیِ محفل ادبی نوشتم

صدرا کاشفی، عضو کودک و شش ساله کتابخانه عمومی ریحانه النبی (س) قم نیز از ۴ سالگی به همراه مادرش به کتابخانه مراجعه کرده و کتاب امانت گرفته است. او ۲ سال است که در محفل ادبی کتابخانه نیز حاضر می شود و آموزه های داستان نویسی را توسط مربی محفل یاد می گیرد. چاپ اولین داستان کوتاه صدرا در شماره ۶۱۱ مجله «دوست خردسالان» بهانه‌ای شد تا با این عضو فعال کتابخانه عمومی ریحانه النبی (س) قم گفتگو کنیم.

از کی عضو کتابخانه شدی؟
از چهار سالگی با مادرم به کتابخانه می آیمم و کتاب می گیرم و چند ماه است که خودم هم عضو کتابخانه شده ام و کارت عضویت دارم.

چرا باید کتاب بخوانیم؟
کتاب خواندن رو دوست دارم چون من با خواندن کتاب چیزهای زیادی یاد می گیرم، به جاهای مختلف می توانم بروم مثل کوه، جنگل، دریا، حتی با کتاب خواندن می توانم بفهمم حرف زدن حیوان ها چقدر جالب است.

چه کسی باعث شد کتابخوان شوی؟
بابام خیلی برامون کتاب می خواند و تشویقم می کند که کتاب بخوتنم؛ خیلی وقتا هم با مامانم به کتابخانه می آیم و کتاب می گیریم.

«کلاه عروسک» را به کمک مربیِ محفل ادبی نوشتم

چرا کتابخونه رو دوست داری؟
به دوستانم می گویم برویم کتابخانه کتاب بخوانیم چون کتابخانه کلی کتاب دارد. در کتابخانه می توانم به کلاس داستان بروم، روزهایی با همسن و سالهایم کاردستی درست کنم و چون کتاب ها گران شده اند، کتاب هایی که دوست دارم را امانت بگیرم.

ماجرای نوشتن داستان «کلاه عروسک» چه بود؟
چند جلسه در محفل ادبی کتابخانه و کلاس داستان شرکت کردم و خانم جوهری (دبیر محفل ادبی) کمک کرد که داستانم را بنویسم. بعد هم به کمک خواهرم برای مجله فرستادمش چون خواهرم قبلا خودش داستان فرستاده بود برای این مجله و بابام هم داستان هایش را برایم می خواند. وقتی داستانم چاپ شد خیلی خوشحال شدم و به همه دوستانم نشان دادم. دوست دارم بازم داستان بنویسم و در آینده نویسنده شوم.

«کلاه عروسک» را به کمک مربیِ محفل ادبی نوشتم

«کلاه عروسک» را به کمک مربیِ محفل ادبی نوشتم

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۰۶/۱۲
دبیر محافل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی